Pagina principală

Misiunea

Conţinut

Ştiri

Despre Noi

Link-uri

Forum

Peace from Harmony
Viitorul:Civilizaţia Armonioasă, sau Ce? - proiectul TV

Civilizaţia Culturii Armonioase

Cetăţeni ai Pământului!

Uniţi-vă în armonie pentru pace,dreptate, fraternitate şi fericire!

 

Asociaţia Armoniei Globale (GHA)

Din 2005, GHA este un o­nG internaţional reunind peste 400 de membri în 48 de ţări şi peste un milion de participanţi dintre membrii colectivi ai GHA în 80 de ţări.

Fondatorul şi Preşedintele GHA este dr. Leo Semashko

Adresa: 7/4-42 Ho-Shi-Min Street, St. Petersburg, 194356, Rusia

Telefon: +7 (812) 597-65-71, Email: leo.semashko at gmail.com

Preşedinte GHA-SUA este Dr. Laj Utreja

Adresa: 122 Foxhound Drive, Madison, AL

Telefon: 256-604-6927;e-mail: ish0001 at aol.com

Preşedinte GHA-Japonia este Kae Morii

GHA Web: www.peacefromharmony.org

Misiunea GHA – de la armonie la pace; A pava calea conştientă pentru civilizaţia armonioasă


proiectul TV

a fost aprobat de către GHA pe data de 12 Decembrie, 2010

 

CĂTRE: Corporaţiile de Transmisiune TV în Lume

SUBIECT: Propunerea GHA creează pe unul dintre canalele dumneavoastră săptămânal pentru 1 oră şi jumătate o discuţie TV şi proiect radio educaţional (ciclu, program) sub titlul : “Viitorul:Civilizaţia Armonioasă, sau Ce?”

 

Copyright © 2010 Global Harmony Association,

Copyright © 2010 Leo Semashko

 

Publicaţii în 16 limbi:

Rusă: http://peacefromharmony.org/?cat=ru_c&key=477

Engleză: http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=447

Arabă:

Chineză:

Esperanto:

Franceză: http://www.peacefromharmony.org/?cat=fr_c&key=132

Germană:

Greacă: http://www.peacefromharmony.org/?cat=gr_c&key=7

Ebraică: http://www.peacefromharmony.org/?cat=ev_c&key=8

Hindi: http://www.peacefromharmony.org/?cat=in_c&key=2

Italiană:

Japoneză: http://www.peacefromharmony.org/?cat=jp_c&key=10

Română: http://www.peacefromharmony.org/?cat=ro_c&key=10

Spaniolă: http://www.peacefromharmony.org/?cat=es_c&key=102

Ucraineană: http://www.peacefromharmony.org/?cat=ua_c&key=177

Urdu:

Dragi Domni,

 

În trecutul înregistrat, noi nu am fost observatorii nici unui program media în producţie care să difuzeze o privire pozitivă şi profundă la viitorul omenirii.Sunt câteva organizaţii care iau o atitudine de a privi lumea pozitiv ca pe un pahar mai degrabă plin pe jumătate decât gol pe jumătate.

O asemenea organizaţie este GHA, o instituţie civică de sociologie publică, care consideră civilizaţia armonioasă ca pe cel mai probabil viitor al omenirii în secolul XXI. În mod corespunzător GHA a lucrat din greu în cei 6 ani anteriori pentru a scrie 6 cărţi şi sute de articole prezentate la conferinţe internaţionale, şi spre a dezvolta 25 de proiecte pentru o lume a societăţii civile. Cuinoscând puterea mediei, GHA doreşte să ducă ideea la pasul ei logic următor – o propunere de a produce o transmisiune educaţională TV "Viitorul: Civilizaţia Armonioasă, sau Ce? ".

Principalele caracteristici ale acestei producţii TV sunt :

Frecvenţa: Săptămânală (sau zilnică)

Ziua săptămânii: Sâmbătă (sau Duminică)

Timpul zilei: Dimineaţa

Durata programului zilnic: 90 minute

Timp de desfăşurare: Iniţial pentru o perioadă de 1 an cu reînnoire subsecventă cu expansiunea subiectelor sau repetiţie.

Producător şi Directorul Seriilor: Corporaţia TV

Furnizorul Conţinutului: GHA

Audienţa ţintă: Adolescenţii şi tinerii în vârstă de 13 până la 35 de ani; persoanele de vârstă mijlocie şi avansată interesate de viitorul lor şi de viitorul copiiilor şi nepoţilor lor.

Finanţare: Pe cheltuiala Corporaţiei TV şi/sau prin fundaţii şi sponsori diferiţi, incluzând pe cei 40 de bilionari-filantropi din SUA.

Scop: De a-i obişnui pe telespectatori cu unul din probabil cele mai dezvoltate din punct de vedere ştiinţific şi avansate modele futurologice ale secolului XXI – o civilizaţie armonioasă; de a învăţa fundamentele (alfabetul şi limba) armoniei sociale; de a trata principiile gândirii armonioase şi de a arăta avantajele ei în rezolvarea problemelor sociale, şi dezvoltarea armonioasă a persoanei. Acest program va demonstra că fiecare problemă socială are o soluţie armonioasă. În mod corespunzător, noi trebuie să fim echipaţi cu limbajul şi alfabetul ei, care poate fi învăţat doar prin educaţie şi media.

Fundal: Istoria este plină cu limbajul războiului şi cu violenţă. Din fragedă copilărie noi am învăţat limbajul ei în lecţiile de istorie din şcoli. Noi suntem expuşi acesteia în mod regulat prin transmisiile mediei. Sunt mii de academii militare şi colegii, care vor învăţa viitorii soldaţi limbajul războiului. Pregătirea lor paralel cu producerea şi vânzarea armelor sunt considerate singura garanţie a păcii prin urmarea doctrinei, “Dacă vrei pace – pregăteşte-te pentru război.” Media modernă de asemenea rămâne axată pe trecut şi pe prezent. Noi nu vorbim despre viitor, şi chiar dacă o facem, noi nu o facem pe un ton pozitiv, dar într-o manieră apocaliptică şi militară, asemenea ca războiul nuclear, încălzirea globală, dependenţa energetică, insuficienţa alimentară, creşterea populaţiei, etc.

Omenirea este complet analfabetă în alfabetul elementar al armoniei şi ignorantă în limbajul armoniei, care este, aşa cum un mare gânditor a spus, “Omenirea a uitat, acum (limbajul armoniei) trebuie reamintit, căci Dumnezeu a creat natura şi oamenii în armonie cu limbajul armoniei”. Voinţa noastră de a recurge la limbajul armoniei spre a supravieţui într-o civilizaţie armonioasă după milenii de istorie umana discordantă este testul de abilitate al lui Dumnezeu al minţii umane spre a se întoarce la starea ei iniţială.

Cu prăbuşirea sistemului socialist în 1990, istoria modernă a fost martora unei întoarceri tectonice fără precedent al civilizaţiei umane/noosferei de la cea industrială la una în formare armonioasă. Mişcările ei seismice au fost simţite în domeniile cheie ale cunoaşterii şi spiritualităţii : filosofie, sociologie, matematică, educaţie, şi cultură. În 2010, au fost ţinute aproximativ 10 congrese internaţionale şi evenimente culturale în legătură cu naşterea unei noi civilizaţii într-un fel sau altul.

GHA a consemnat peste 65 de evenimente din 1947 reflectând conştientizarea acestui curent în :

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=382.

În 2009, GHA a observat naşterea unei civilizaţii armonioase în primele sale trei atribute globale:

1. Începerea unui dialog “zero nuclear” între SUA şi Rusia, mai degrabă improbabil în prezenta civilizaţie industrială militară,

2. Apariţia primului său model teoretic, în programul cărţii GHA “Civilizaţia Armonioasă”: (http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=379), care a introdus prima dată alfabetul, limbajul şi gândul armoniei, şi

3. Matematica Armoniei ca şi aritmetica unei noi civilizaţii, Prof. Alexei Stakhov şi susţinătorii săi, Canada, (http://www.worldscibooks.com/mathematics/ 635.html).

Un alt exemplu al acestei civilizaţii care are impact asupra economiei este filantropia fără precedent al celor 40 de bilionari din SUA. Decizia lor respinge toate legile industrialismului şi este explicabilă doar în armonism. Cele patru evenimente în intervalul unui singur an marchează pietrele de temelie ale unei noi civilizaţii.

Exemplele sale sociale sunt formarea UE în 1992 şi construirea unei societăţi armonioase în China încă din 2006. Deşi cele două exemple nu sunt ştiinţifice şi sunt legate doar de teritoriile lor, totuşi în mod colectiv, ele formează o populaţie de aproximativ 2 bilioane – aproape o treime a omenirii.

GHA crede că noi avem nevoie să recreăm şi să învăţăm alfabetul, limba şi gândul armoniei pentru timpul modern. Rolul conducător pentru acest proces nou istoric al Iluminării Armonioase trebuie jucat de către media, în mod special TV, cea mai eficientă dintre toate modalităţile mediei care influenţează în prezent mintea umană. Este această caracteristică a TV-ului care a motivat GHA la acest apel specific. El permite în mod radical o nouă acţiune jurnalistică – de a învăţa oamenii, în special tineretul, limbajul armoniei pentru noua civilizaţie şi de a discuta în mod simultan posibilităţile sale şi alternativele, configurate pentru oameni şi ţări diferite. GHA vede această asumare ca pe cea mai înaltă responsabilitate socială şi datorie morală a mediei moderne. Civilizaţia armonioasă se poate stabili doar prin educaţie şi media, în mod non-violent.

Structura seriei întâi este în două părţi:

Prima parte este segmentul de învăţare “Alfabetul Armoniei Sociale” pentru 45 de minute. Este dedicat uneia dintre schemele acestui alfabet (vezi apendice mai jos) şi derivat din întrebările sale.

Executorii acestei părţi sunt 16 studenţi seniori de la universităţi, care sunt în studioul de TV în mod constant. Ei sunt divizaţi în 4 echipe (pe clasele sfere ale structurilor adânci ale armoniei sociale): Socio, Info, Org şi Tech cu 4 persoane fiecare locate în semicerc la 4 mese la o distanţă de 2-3 metri una de cealaltă. Aceste echipe lucrează pe metoda “jocului simulării afacerii”. Ei primesc la fiecare serie a antrenamentului sarcini pe ABC-ul armoniei sociale, discutându-le în cadrul echipelor (15 minute) şi între echipe (30 minute). Acest proces este reminiscenţă a jocului TV, “Ce” Unde? “Când?” După ABC subiectele pe tema limbajului (legile) şi gândirii (proiectele GHA) armoniei vor urma. Un an este divizat în trei părţi : Alfabetul, Limbajul şi Gândirea armoniei fiecare pentru 4 luni.

Această parte este condusă fie de Dr. Leo Semashko, creatorul teoriei ştiinţifice a unei civilizaţii armonioase, fondatorul şi preşedintele GHA, sau jurnalişti special antrenaţi, paralel cu asistenţii din domeniul uman care sunt familiarizaţi cu teoria fundamentală a unei civilizaţii armonioase.

Prezentatorii acestei părţi pregătesc sarcinile de antrenament ale armoniei – ABC-ul şi alte subiecte, şi coordonează discuţia studenţilor.

A doua parte este segmentul discuţiei alternativelor pentru 45 de minute. Executorii acestei părţi sunt 6 experţi, trei dintre care reprezintă poziţia unei civilizaţii armonioase: prezentatorul părţii de învăţare, asistentul său şi chiar consilierul/consultantul naţional GHA (vezi mai jos), sau prezentatorul împreună cu Directorul de Programe vor invita expertul, care împărtăşeşte ideea unei civilizaţii armonioase, incluzând oameni de ştiinţă proeminenţi din străinătate şi laureaţi Nobel.

Trei alţi experţi sunt oponenţii unei civilizaţii armonioase, care vor fi invitaţi de către Directorul de Programe. Oponenţii trebuie să dea cu două săptămâni înaintea seriilor prezentatorului părţii de învăţare abstracta (1 pagină) poziţiei lor (alternativa la o civilizaţie armonioasă), care va servi ca şi bază pentru discuţie. Discursul fiecărui participant este limitat la 1-1.5. minute. Prezentatorul seriilor se poate adresa audienţei TV cu o invitaţie de a participa în discuţie cu oricare parte prin Internet sau telefon. Discuţia poate fi continuată pe Internet, de exemplu, la “Forumul armoniei,” http://www.forum.peacefromharmony.org/viewforum.php?f=2.

Consilierii/consultanţii GHA asistă corporaţiile TV şi Comitetul de Conducere al GHA în găsirea participanţilor necesari. Studenţii pot participa la votare pentru oricare poziţie. Această structură se poate schimba.

Eficienţa şi importanţa acestor serii TV este că audienţa (în special tineretul) va achiziţiona starea de spirit a unei civilizaţii armonioase, va învăţa alfabetul ei, limbajul şi principiile ei, şi raţiunea sa în susţinerea sa în contrast cu modelele alternative ale viitorului.

Este un impuls puternic pentru gândirea tineretului, generaţiilor mijlocii şi mai bătrâne pentru viitor în formarea propriei lor poziţii asupra viitorului, conştientizarea înţelesului vieţii şi dezvoltării armonioase. Natura pozitivă a acestui program TV va furniza soluţii patologiilor sociale apăsătoare de azi ale tineretului (droguri, alcoolism, huliganism, crimă, comportament cu risc, etc) .

Alte componente ale Programului:

1. În adaos iluminatului, sunetului, culorii, arhitectutrii, etc. restul echipamentului, în mod constant sunt cele 12 cărţi ale GHA (incluzând cărţile anterioare ale lui Leo Semashko), care prezintă raţiunea, istoria, modernitatea şi teoria unei civilizaţii armonioase, şi ele sunt periodic difuzate în emisiunile TV.

2. Emblemele GHA.

3. Scheme de antrenare şi modele de gândire armonioasă pentru studenţi.

4. Folosirea filmelor armoniei sau ale segmentelor ei din biblioteca de film a armoniei a GHA:

http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=252.

5. În mod variabil 5-12 cărţi ale oponenţilor civilizaţiei armonioase.

6. Scheme şi alte ajutoare vizuale ale oponenţilor civilizaţiei armonioase, o listă pe care ei o dau cu 2 săptămâni înaintea şedinţei.

Condiţii imperative:

1. Fiecare Corporaţie TV furnizează un antrenament de 2 sau 3 ori pe lună a jurnaliştilor TV – prezentatorilor şi asistenţilor lor în Academia Armoniei special creată pentru fondurile lor ale profesorilor GHA.

2. Fiecare Corporaţie TV conduce (pe cheltuială proprie) un studiu statistic a dinamicii claselor sfere într-o ţară (sau regiunea dumneavoastră) pe baza sistemului GHA. Acesta va furniza Programului TV cea mai importantă informaţie concretă.

Notă. Afiliaţii Internaţionali sau Naţionali ai Corporaţiilor TV pot stabili o Academie a Armoniei comună pentru antrenarea jurnaliştilor TV, desfăşurarea studiilor regulare statistice, ca de asemenea pentru dezvoltarea unui program, “Viitorul: Civlizaţia Armonioasă, sau Ce?”. Formatul unei componente, ca de exemplu, cea educaţională, poate fi folosită ca bază pentru a dezvolta formatele celorlalte componente ale civilizaţiei armonioase: politice, culturale, economice şi sociale.

Mai sunt alte componente ca : sănătatea, familia, sporturile, armonizarea individuală, etc.

Plătirea reprezentanţilor GHA şi a experţilor poate fi efectuată împreună de către GHA şi Corporaţia TV prin intermediul clauzelor legale în contractele speciale.

Preferinţele Generale ale Programului TV:

  1. Programul TV în forma participării la educaţie este unic, atât în conţinut cât şi prin impactul său în formarea unei civilizaţii armonioase în viitor; un asemenea program nu este disponibil încă pe TV.
  2. Programul TV este îndeajuns de inovator să fie sursa generării de interes şi să reţină o audienţă substanţială pentru acest Program.
  3. Programul TV permite oraşului sau ţării (în care este introdus) o nouă imagine culturală ca şi leagănul unei civilizaţii armonioase.
  4. Programul TV poate aduce o reformă în educaţie prin tranziţia spre un nivel armonios al educaţiei. Această reformă prin ea însăşi poate depăşi ignoranţa totală în armonia socială şi individuală. Ea va începe o nouă eră a Iluminării Armonioase.
  5. Programul TV va servi ca prima Academie a Armoniei pentru tineret. Cei mai ambiţioşi tineri, care vor stăpâni ştiinţa armoniei sociale prin acest Program TV, vor fi cei mai potriviţi candidaţi pentru poziţii de conducere în 10 – 20 de ani, care vor ajuta în construirea conştientă a unei civilizaţii armonioase.
  6. Acest Program TV va fi primul în istoria umană – televiziunea conştientă a civilizaţiei armonioase. Aceasta va fi naşterea unei televiziuni armonioase.

 

 

Dr. Leo Semashko,

Preşedinte GHA

 

 

Prof. Ernesto Kahan, Vice-preşedinte GHA, Vice-preşedinte GHA, Israel

Vice-preşedinte, IPPNW: Nobel Peace Prize 1985

 

Dr. Laj Utreja,

Preşedinte GHA SUA

 

Kae Morii,

Preşedinte GHAJaponia

 

 

Civilizaţia armonioasă

 

Apendice:

 

1. Lista consultanţilor/consilierilor GHA pentru Corporaţiile TV din 20 de ţări

 

 

Algeria: Prof. Ammar Banni: ammarbanni at yahoo.fr

Anglia: Dr Bernard Scott: BernCES1 at gmail.com

Argentina: Maria Cristina Azcona, Vice-preşedinte GHA: azconacristina at hotmail.com

Columbia, Mary Luz Sandoval Robayo, Editor: csgr at syllabapress.com

Franţa: Guy Crequi, Vice-preşedinte GHA: guy.crequie at wanadoo.fr

Germania: Dr. Bernd Hornung: hornung at med.uni-marburg.de

Grecia: Dr.Dimitris P. Kraniotis: dkraniotis at yahoo.gr ; Takis Ioannides: takis.ioannides at googlemail.com

India: Dr. Ananta Kumar Giri, Vice-preşedinte GHA: aumkrishna at yahoo.com ; Dr. Tholana Chakravarthy, Vice-preşedinte GHA: tacvarthy at yahoo.com

Israel: Prof. Ernesto Kahan, Vice-preşedinte GHA; Vice-President of IPPNW: Nobel Peace Prize 1985: ekahan at post.tau.ac.il

Italia: Dr Renato Corsetti, Vice-preşedinte GHA: renato.corsetti at esperanto.org

Japonia: Kae Mori, Vice-preşedinte GHA: moriikae at ybb.ne.jp

Liberia: Jacob Bright,Preşedinte GHA Liberia: aeon64 at live.com

Malaesia: Dr. Steve Rajan: steve_rajan at yahoo.com

Mexic: Dr. Margarita Maass: margarita_maass at yahoo.com.mx

Pakistan: Mariam Khan, Preşedinte GHA Pakistan: mariam.inspiredsisters at gmail.com

România: Prof. Dorin Popa: dorinpopa9 at gmail.com

Rusia: Prof. Gregory Tulchinsky, St. Petersburg: gtul at mail.ru , Ivan Ivanov, St. Petersburg: ivanov.ivan.spb at gmail.com ; Dr. Alexei Shepel, St. Petersburg: shepelspb at mail.ru ; scriitor Alexander Olshansky, Moscova: aa at olshanski.ru ; compozitor Leonid Timoshenko, Moscova: volnabudushego at yandex.ru ; producător Nina Goncharova, Novosibirsk: gong3000 at ngs.ru

Rwanda: Heli Habyarimana, Vice-preşedinte GHA: haheli2001 at yahoo.fr ; Jean Basabose, Vice-preşedinte GHA: basajd at yahoo.fr

SUA: Dr. Charles Mercieca, Vice-preşedinte GHAmercieca at knology.net ; Dr. Laj Utreja, Preşedinte GHA SUA: lutreja at tecmasters.com

Ucraina: Natalia Kulinich, Preşedinte GHA Ucraina: nata99-07 at mail.ru

 

Funcţiile cheie ale consultanţilor GHA sunt:

1. Traducerea dacă este necesară a scrisorii GHA (6.p.) către Corporaţiile TV în limba lor nativă (sau rugaţi prietenii voştri să facă traducerea),

2. Să trimită această scrisoare către 3-5 cele mai mari Corporaţii TV ale ţării (sau regiunea lingvistică)

3. Când cererea va fi trimisă de către Corporaţia TV, să scrie împreună cu Leo Semashko şi ceilalţi membri ai Comitetului de Conducere GHA o replică acestei Corporaţii TV.

Următorul pas, esteîn circumstanţele date, punerea în acord cu cererile Corporaţiei TV. Cel mai important lucru în acest stadiu este discutarea şi semnarea Contractului între Corporaţia TV şi GHA pentru plătirea lucrărilor de-a lungul a 3-4 luni pentru a pregăti participanţii necesari şi spre a crea primele scenarii propuse ale programului TV, dacă este acceptat de către corporaţie. Discuţia şi semnarea Contractului implică pe consultant şi pe preşedintele GHA.

 

2. Cele 12 cărţi ale GHA, incluzând cărţile anterioare ale lui Leo Semashko, în 1 – 12 limbi

 

2010. Russia, Forward, towards Harmonious Civilization. Împreună cu coautorii GHA.

St. Petersburg, LITA, 30 pages, în Rusă: http://peacefromharmony.org/?cat=ru_c&key=435

2010. Kazakhstan - Harmonism Strategy for the 21st century. Proiectul GHA pentru Preşedintele

şi Parlamentul Kazahstanului. Împreună cu cei 14 coautori ai GHA din 10 ţări.

St. Petersburg, LITA, 22 pages, în Rusă şi Engleză: http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=445

2009.  Harmonious Civilization. Global Harmony Association Innovative Projects, cu 119

coautori din 34 de ţări, în 2 limbi. St. Petersburg, Rusia, "LITA ", pages 254: http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=379,

2008. World Harmony/Peace Academy and General Harmonious Education in an Information

Society, cu 64 de coautori din 20 de ţări, în 2 with 64 coauthors from 20 countries, in 2 languages. St. Petersburg, Rusia,"LITA ", pages 104. http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=277

2007. Magna Carta of Harmony for an Information Civilization: Toward Social Justice and

Global Peace, cu 42 de coautori din 16 ţări în 7 limbi, Lita, 228 p. http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=3

2006. Harmonious Era Calendar: Address to Children, Youth and Future Generations, cu

26 coautori din 12 ţări în 12 limbi, St. Petersburg State Polytechnic University, 396 p. http://www.peacefromharmony.org/?cat=ru_c&key=190

2004. Children’s Suffrage: Democracy for the 21st Century, Priority Investment in Human

Capital as a Way toward  Social   Harmony, St. Petersburg State Polytechnic University, 72 p. http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=211

2003. Tetrasociology: from Sociological Imagination through Dialogue to Universal Values and

Harmony, cu 14 coautori, în trei limbi: Rusă, Engleză şi Esperanto. St.-Petersburg State Polytechnic University, 394p.   http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=149

2002. Tetrasociology: Responses to Challenges. St. Petersburg State Polytechnic University (în

Rusă şi Engleză), 158 p. http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=145

2000. Tetrasociology as the Revolution of Social Thinking, the Way of Harmony and Prosperity.

St. Petersburg, 168 p. (în Rusă)

1999. Sociology for Pragmatists. Carte de texte pentru studenţii de universitate. Partea 1,

St. Petersburg, 376 p. (în Rusă)

1992. Sphere Approach: Philosophy, Democracy, Market and Human. St. Petersburg, 368 p.

(în Rusă) http://peacefromharmony.org/file/5162/1992-semashko-sferniy_podhod.pdf

Extras: Evgeny Abramyan: "Civilizaţia în Secolul XXI" (2009): http://www.savefuture.net/files/2009edition-en.pdf.

 

  

3. Alfabetul Armoniei:

 

Alfabetul armoniei constă din 20 de elemente (sfere) fundamentale, necesare şi suficiente ale armoniei sociale:

1. Patru resurse: persoanele, informaţia, organizaţia şi lucrurile (PIOT)

2. Patru procese: producţie, distribuţie, schimb şi consum (PDEC)

3. Patru structuri/sfere ale producţiei: sociale, informaţionale, organizaţionale şi tehnice (SIOT)

4. Patru clase sfere ale populaţiei angajate în sferele: SOCIOCLASA, INFOCLASA, ORGOCLASA şi TEHNOCLASA ca şi actori cheie ale armoniei sociale şi o sursă constantă de energie armonioasă, excluzând orice antagonism

5. Patru resurse/sfere ale unui individ: caracter, conştiinţă, voinţă şi trup (CCWB).

Acest alfabet are o scală integrală, natură holistică şi utilitate armonioasă. Cheia sa este sferele, proporţiile armonioase care determină armonia. Este ABC-ul spiritual al armoniei, care transformă armonizarea spontană în armonizare conştientă, consolidând puternic eficienţa sa. Fiecare element al său are o istorie şi nenumărate definiţii, simboluri, valori şi imagini ale religiei, filosofiei, ştiinţă, artă, etică şi alte discipline ale culturii spirituale.

Noua civilizaţie, totalizând şi clasificând aceste imagini, le converteşte în alfabetul compact ştiinţific al armoniei care este disponibil nu doar culturii tradiţionale, dar de asemenea şi pentru noile tehnologii. Acest alfabet exprimă sferele elementare ale întregii civilizaţii/noosfere. Oricum, ele sunt conştiente doar la stadiul armonizării globale în secolul 21. Pentru aceasta, învăţarea integrală a ABC-ului armonios deschide noua eră a Iluminării Armonioase şi o nouă existenţă în istorie : "omul armonios" (homo harmonicus) care rezolvă toate problemele sociale în modul armonios fără violenţă şi războaie.Up
© Website author: Leo Semashko, 2005; © designed by Roman Snitko, 2005